Leren zeilen in Friesland

Even voorstellen: Nivon Watersport. Al jarenlang huren de vrijwilligers van Nivon Watersport de polyvalken van Maran voor de zeilkampen die zij elke zomer in Friesland organiseren. Nu het nieuwe zeilseizoen weer aanbreekt is het een mooie gelegenheid om wat te vertellen over de activiteiten en organisatie van Nivon Watersport.

Nivon Watersport organiseert elk jaar zeilkampen op de Friese meren voor kinderen en jongeren tussen de 9 en 20 jaar. Leren zeilen staat uiteraard centraal tijdens deze kampen en de instructeurs van Nivon Watersport zijn inmiddels zó goed met de polyvalken en de Friese wateren bekend, dat je dat gerust aan hen kan overlaten. De kampen zijn geschikt voor beginners die voor het eerste aan de fokkenschoot gaan zitten, maar ook voor gevorderden die juist de fijnere kneepjes onder de knie willen krijgen. Drie kampen vinden plaats op een kampeerboerderij in Terherne, midden in Friesland en vlakbij het Sneekermeer. Natuurlijk is er ook genoeg tijd voor spellen op de wal. Voor de echte avonturiers organiseert Nivon Watersport “Expeditie Friesland”; de groep zwerft dan een week lang door Friesland, slaat op de mooiste en meest afgelegen plekjes het kamp op en slaapt onder de dektent in de polyvalken.

Het kader van Nivon Watersport bestaat uit een grote maar hechte groep enthousiaste vrijwilligers: échte zeilfanaten die uit het gehele land afkomstig zijn maar die het liefst op de Friese meren te vinden zijn. Elk voorjaar komen ze een week samen om de plannen voor de komende zomer te bespreken. Het kader bestaat uit stuurlieden en gastlieden. Stuurlieden worden intern opgeleid tot volwaardige instructeurs met een gedegen didactische kennis van het zeilen, de boot en de vaarregels. De gastlieden verzorgen de spellen op het land en toveren elke avond culinaire hoogstandjes op tafel.

Ook komende zomer gaat het kader van Nivon Watersport weer zijn uiterste best doen om vier geweldige zeilweken te organiseren, natuurlijk op de polyvalken van Maran. Er zijn nog vrije plekken voor de kampen van Nivon Watersport komende zomer. Schijf uw kind snel in!

Meer informatie en foto’s zijn te vinden op www.nivonwatersport.nl .

 • Nivon watersport en Maran

  Begin mei komen de vrijwilligers van Nivon Watersport weer onze polyvalken huren voor hun voorbereidingsweekend in Terherne. Al jarenlang gebruikt Nivon Watersport onze polyvalken voor hun zeilkampen in de zomer. Wij werken al jaren naar tevredenheid samen.

  Nivon Watersport

  Deze zeilkampen vinden in het hart van de Friese meren plaats en zijn bedoeld voor kinderen en jongeren van 9 tot 20 jaar. Zeilervaring is hiervoor geen vereiste: de polyvalk is een ideale boot om goed en veilig te leren zeilen. Lekker-(leren) zeilen is natuurlijk het hoofddoel van de kampen, maar plezier maken is minstens zo belangrijk! Drie kampen vinden plaats op een kampeerboerderij in Terherne, vlakbij het Sneekermeer. Daarnaast is er voor de echte avonturiers ook een zwerfkamp, “Expeditie Friesland”, waarmee heel Friesland doorkruist wordt.

  Check snel voor plaatsen voor de kampen van komende zomer!

  Meer informatie op de Nivon site: www.nivonwatersport.nl en op www.facebook.com/nivonwatersport

 • Zeilkamp en verblijf ouders

  Uw kind op zeilkamp en zelf in de directe omgeving genieten van de Friese meren. Nu te huur, aan het water bij Maran Yachtcharter. Safaritenten, sfeervolle luxe en comfortabele tenten. Naar wens kunt u er een Polyvalk gunstig bij huren.

  U kunt na een dag varen, waarbij u zelf uw kinderen kunt spotten op de meren, heerlijk voor de tent relaxen op uw eigen ruime houten veranda. Natuurlijk kunt u ook perfect wandelen, fietsen of sightseeing in de omgeving.